Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bútoraink karbantartása

2010.10.04

A lakás esztétikus megjelenése szempontjából nem elegendő a berendezést jól összeválogatni és elhelyezni, legalább ennyire fontos a tárgyak karbantartása.

Tavasszal, a természet ébredésével a legtöbb ember szeretné egy kicsit szebbé, gondozottabbá varázsolni otthonát. Valamennyi anyagféleségnek megvan a maga praktikája, amivel ápolását, karbantartását sikerrel megoldhatjuk.

A felületek kezelése
A műanyagból készült tárgyak felületén keletkező karcolások jól kezelhetők fogkrémmel. A repedéseket kenjük be fogpasztával, majd száradás után, puha ronggyal dörzsöljük át az egészet.

Fémek:
a rézből készült tárgyainkat a leghatásosabban só és ecet keverékével tisztíthatjuk. Nem különösebben sérülékeny, az ezüstből készült tárgyak mégis gondos ápolást igényelnek. Lassan oxidálódik, kivéve, ha nedves helyen tárolják. Tisztítására bármelyik jó minőségű ápolószer alkalmas. A díszes, cizellált felület mélyedéseiben összegyűlő szennyeződést a legkönnyebben fogkefével lehet eltávolítani. Az ezüst evőeszközöket meleg, szappanos vízben tanácsos elmosni, majd egy puha ronggyal szárazra törölgetni. A mosogatógépben az ezüsttárgyak – az adalékanyagok hatására – elvesztik ragyogásukat, tompák és fénytelenek lesznek.

A bőrrel bevont bútorok rendszeresen gondozást igényelnek. A sima, fényes bőrrel bevont felületről az egyszerű foltok hideg vízzel eltávolíthatók, a veszélyesebbnek tűnő szennyeződések mosószeres, meleg vizes szivaccsal tisztítandók. A hasított bőrt csak speciális gumikefével, vagy velúrral szabad kezelésbe venni, habtisztítóval soha ne próbálkozzunk. A nagyobb kiterjedésű foltokat töröljük le ronggyal, majd itassuk fel porózus szerkezetű papírral, ezután speciális bőrradírral radírozzuk át. Alkohol- vagy kólafoltok vizes szivaccsal tisztíthatók, olymódon, hogy a folt közepétől a szélek felé haladunk. Forrás

 

Lapajánló:

bútorápolás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.