Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyedi hajbavalók

2010.09.30

A hajba való kiegészítők boltban költségesek lehetnek, de fantáziával és egy kis anyagi ráfordítással fantasztikus csattokat, pántokat tudunk magunk is csinálni. Íme néhány ötlet:

 Egyszerű és gyorsan elkészíthető, ha hagyományos hajpántot virágokkal, gyöngyökkel és egyéb dekoranyagokkal díszítünk. A szövettel bevont pántok a legalkalmasabbak a rögzítésre. Tegyünk egy kis pillanat vagy textilragasztót a fejpántra, majd helyezzük rá az általunk kiválasztott díszt. Művirág dekorációval szép kiegészítőt készíthetünk, mely alkalomhoz illő lehet például egy esküvőn.

Másik ötletes megoldás, ha egy hagyományos fésűs csattra ragasztunk művirágot, mely jó rögzítést biztosít a hajban. Vegyünk egy sima műanyag fésűs csattot és egy szál művirágot, például orchideát. Vágjuk le szárának a nagy részét, körülbelül 4-5 centi ráhagyással. Fektessük végig a virág szárrészét a csatt törzsén és egy vékony hajlékony dróttal rögzítsük a csatt fésűin keresztül cikk-cakkban. Hajlítsuk be a drót végét a csatt belső oldalán. Ugyanezt ismételjük meg a csatt másik oldalán egy másik orchideával. Ennek a szárát is hajtsuk a csatt közepe felé, majd ízlés szerint rendezzük el a szirmokat.

Végül egy könnyen elkészíthető ötlet fiatal lányoknak. Vegyünk egy egyszerű hajgumit és dobjuk fel egy selymes művirággal vagy néhány gyönggyel, strasszal, esetleg kis ékszerekkel. Használjunk pillanatragasztót a rögzítéshez. A művirág esetében kis szalaggal erősíthetjük a hajgumin a ragasztást.

 

 Egyperces Kreatív

 

Lapajánló:

 

hajékszer

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.